Слідство звинувачує лікаря у загибелі новонародженої дитини в Барвенківському районі (відео)

Фото: ХарківTimes

Слідство звинувачує лікаря-гінеколога Барвінківської районної лікарні у загибелі новонародженої дитини.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

11 жовтня 2018 року о 14:28 до чергової частини Барвінківського відділення поліції від оператора служби “102” надійшло повідомлення про те, що 33-річна жінка народила мертву дитину в місцевій лікарні. Слідчим відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 140 Кримінального кодексу (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником).

Керівництво слідчого управління ініціювало зміну підслідності у кримінальному провадженні за спеціалізованим відділом СУ ГУНП в Харківській області. Працівники відділу здійснили комплекс слідчих та розшукових дій, призначили ряд судово-медичних експертиз, направлених на встановлення причин різкого погіршення стану внутрішньоутробного плоду під час родів жінки, всіх обставин вчинення злочину та кола осіб, причетних до нього.

“В результаті експертиза встановила, що недообстеження стану вагітної та її плоду, проведення із затримкою кесаревого розтину, зумовили розвиток внутрішньоутробної загибелі плода. Таким чином, смерть дитини наступила внаслідок несумлінного та непрофесійного ставлення до своїх обов’язків з боку завідуючого лікаря-гінеколога районної лікарні”, – йдеться у повідомленні.

Наразі жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 140 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення винної особи права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні заплановано на травень 2020 року.